dinsdag 16 oktober 2018

Thuiskomen in stilte - stilteweekend

In stilte thuiskomen ...
Zomaar er mogen zijn, en de stilte tot je laten spreken ...
Ruimte voor ontmoeting ...
Weer op adem komen ...
Durven zien wat er is in je leven ...
Wat er werkelijk toe doet ...


Hiervoor was er ruimte tijdens het stilteweekend in het bezinningscentrum 'Onder de Bogen' in Maastricht.


Zoals de hand die men voor de ogen houdt de hoogste berg voor ons verbergt, zo verhindert ons beperkte aardse leven ons de fantastische vergezichten en geheimen te zien waar de wereld vol van is. Wie in staat is deze hindernis - als een hand- van de ogen weg te nemen, zal de intense straling van de innerlijke wereld zien.’ (Rabbi Nachman 1772-1810)


Wij sporen u aan,
ontdek onder het bekende
het bijzondere
breng onder het dagelijkse
het onverklaarbare aan het licht.
Laat ieder ding
dat gewoon heet
u verontrusten.
(Bertold Brecht)

3 opmerkingen:

 1. Het weekend heeft mij heel goed gedaan. Meestal ben ik betrokken bij de leiding van zo'n gebeuren en het was een aparte en weldadige ervaring het nu als gewone deelnemer de "ondergaan", je open te stellen voor wat aangeboden wordt, mee te gaan met het aangeboden ritme van stilte, gezamenlijke meditatie, viering, maaltijden in stilte - en voldoende tijd om alleen - en stil - te zijn. Ik ben dankbaar voor wat Claudia mij en ons allen heeft geboden en/of heeft mogelijk gemaakt. Aanbevolen !
  Johan Muijtjens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Claudia. Wat heb ik weer genoten van het afgelopen stilteweekend. Het weer stil staan bij het stil worden in mezelf en weer contact maken met mijn zijn. Dank je wel voor je wijze en inspirende woorden en voor je zijn. Zo fijn dat je deze weekenden organiseert en vooral het ont-moeten is ook heel bijzonder en fijn. Ik gun dat iedereen en nodig iedereen hierbij uit een keer zo'n weekend mee te maken. Je wordt echt een ervaring rijker! Nogmaal dank en ook aan Johan en de andere deelnemers!
  Petra Danielse de Jonge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was werkelijk een thuiskomen in mezelf. De stilte “dendert” nu nog altijd in mij door. In navolging van de stilte, die me zeer goed beviel heb ik ook thuis een paar kleine veranderingen in mijn leefpatroon aangebracht met nu al groots resultaat. Een paar korte momentjes per dag in het NU. Even bij mezelf. Ze maken me blijer, alerter, “aanweziger” in de wereld. Ik geniet meer van elke dag. Dat het stilteweekend zo’n effect om me zou hebben had ik nooit gedacht. Claudia, heel erg bedankt voor de goede zorgen en fijne stiltemeditaties, en de mooie film natuurlijk. Ik ga dit zeker vaker doen.

  Liefs, Joke

  BeantwoordenVerwijderen